Zaterdag 7 september staat Drogeham weer op zijn kop!

Overdag kun je genieten van het Concours Hippique, het grootste paardensportevenement van Fryslân. Hier is voor iedereen van alles te beleven: van paardensport tot braderie en van kindercircus tot miniatuurschepen!

’s Avonds vanaf 8 uur als alle paarden weer op stal staan, is het tijd voor een gigantisch muziekfestival! Op het festivalterrein staan 2 grote feesttenten en in beide tenten kun je genieten van een waar muziekspektakel. Het Vrolijke Strijders Zomerfestijn.

In de 1e tent wordt al voor de 5e keer het Vrolijke Strijders Zomerfestijn gehouden. Ook dit jaar zijn de mannen van de Vrolijke Strijders er in geslaagd om een super boeiend programma aan artiesten aan je presenteren. Nederlands of Engelstalig, oude hits of nieuwe muziek, bij de Vrolijke Strijders gebeurt het!

Zo kun je genieten van de hits van Zanger Bertus, ùt de Heide. Al een aantal jaren doet Bertus het super in de regio, en sinds afgelopen herfst kun je hem ook dagelijks vinden achter de bar van z’n eigen café in Surhuisterveen. Op het Zomerfestijn van de Vrolijke Strijders heb je nog nooit kunnen genieten van de kwaliteiten van deze zingende kroegbaas, maar daar gaat nu verandering in komen!

In december tijdens de marathonuitzending van de Vrolijke Strijders was dit de meest aangevraagde plaat: Natuurlijk gaat het het om ‘De Ring’ van Zanger Wimmie Bouma! Om ervoor te zorgen dat jullie die plaat allemaal luidkeels mee kunnen zingen is Wimmie natuurlijk ook present in Drogeham. Kom hiervoor niet te laat want voor je het weet is Wimmie alweer weg en da’s dan voor jou vette pech!

Ze is de dochter van platenkoning JB Swart uit Valthermond en nationaal bekend geworden door de nederlandstalige uitvoering van de wereldhit van Amy McDonald, This Is The Life. Bij de Vrolijke Strijders in Drogeham staat ze op de bühne, we hebben het natuurlijk over Silvia Swart!

Bekend geworden bij de Vrolijke Strijders mag hij natuurlijk niet ontbreken. Dames en heren, mogen wij een grandioos applaus voor onze Peter!

In 2011 zat hij 35 jaar in het vak, maar aan stoppen moet hij nog niet denken. Wij zijn zeer vereerd dat Henk Wijngaard er in Drogeham ook bij is. Zing en feest mee met al die evergreens van Nederlands bekendste truckchauffeur!

Al jaren steken ze oude(re) friestalige nummers in een stampend jasje, en bovendien is het 1 groot feest met deze mannen op het podium. We zijn dus zeer blij dat ook de Doelleazen er weer bij zijn!

DE Huisartiest van de Vrolijke Strijders is natuurlijk Smurfke! Geen feest compleet zonder deze zingende tegelzetter en daarom komt hij speciaal voor jullie naar het Zomerfestijn om jullie te laten meebrullen met z’n bekendste nummers Bliksum Wa Is Jelle, Brandweermannen Fan’e Ham en ga zo nog maar even door!

Sije: Het begon jaren geleden met het Famke ut de Peen samen met Tryanka. We kwamen hem laatst tegen bij de Feanster Toer en hij staat de popelen om deze nummers en al die andere hits voor jullie te zingen op 7 september.

Meteen na het stoppen van BZN ging drummer Jack Veerman verder met de coverband van het bekendste Volendamse product, Mon Amour. Alle muzikanten zijn afkomstig uit dat vissersdorp, maar voor een goede accordeonist weken ze uit naar Ameland. Zijn naam is Daniël Metz en samen met z’n kameraad William is hij aanwezig op het Zomerfestijn om jullie op accordeon en drums te vermaken met echte oude piratenmuziek van oa Heintje en Arne Jansen! Natuurlijk wil je dit voor geen goud missen. Dus alweer een extra reden om naar Drogeham te komen!

De Arena foar Rûchhouwers en Willepunkers

Na De Mem Fan Doutzen in 2008 was het definitief gebeurd voor de mannen van Strawelte. Nooit weer zouden ze als band op het podium staan. Ware het niet dat ze zijn uitgedaagd door de Rûchhouwers van de Hûnekop om op het podium uit te gaan vechten wie nu eigenlijk de beste band ùt de Wâlden is! Natuurlijk is de uitdaging aangenomen en op zaterdag 7 september kun je het gevecht live meemaken in Tent 2!

Om het nog eens extra aantrekkelijk voor je te maken kun je hele dag gratis bij ons terecht. Alweer een extra reden om op Zaterdag 7 september bij ons in Drogeham te komen om dit feest te vieren! Je kunt ons vinden aan de Hamsterpein 1 in Drogeham, achter de Hypo Fryslân. Tot dan!